me..

me..

Friday, July 1, 2011

Abortion is murder....

seperti yg kte sedia mklum lah kn kes pmbuangn bayi semakin berleluasa di negare kite..lazimnyer lar kn kes2 ini berlaku oleh gadis2 yg hamil  di luar nikah n ini dilakukn untok mengelakn
kndungn mereka diketahui oleh umum sekaligus memalukn family..aktiviti ini juge dilakukn oleh segelintir wanita2 yg sudh berkhwin yg mempunyai alsan tersndiri seperti belum bersedia menerima cahaya mate mahu membina karier terlbih dulu atau bimbng dgn bebanan hidup yg bakal bertmbh.. so korank ikuti lah perbualan antare pesalah n doktor..disini kite dpt gmbarkn bhwa akses untuk penguguran bayi di negare kite amat mudah..:

pesalah (p):sini boleh buat gugur bayi?

doktor (d):kali pertame gugur bayi?

p:kali pertame..

d:knpe nk gugur ?sudh kawin?

p:belum ..

d:berape besar(bulan)?

p:x tahu..

d:lewat bpe minggu?

p:1 minggu ..

d:bagos...

p:npe bgos doktor?

d:SY CAKAP BGUS SBB LEWAT SEMINGGU , ..KITE MENJANGKAKAN IA TIDAK BESAR,USUALLY DIA MASIH KECIL N TIDAK ADA JANTUNG ,STILL OK LAGI LAR .. N KALO ADA JNTUNG KITA BERAT HATI NK BUAT PROSES ABORTION NI..(hoi2 mudah nyer la hai doktor)

p:doktor..bpe harge byrn untuk proses pengugurn?

d:harge nyer murh jer.. dr a smpai z rm1000++ ..

p:sakit x doktor?

d:sakit..cm period dtng ..

p:cmne nie doktor?

d:mustahil lar "bnde" nk kuo x sakit..kena hadapi gk lar ap2pon ..

p:bile sy boleh dtng nk wt penguguran doktor?

d:bile2 mase je .bincng elok2 ..lbih cepat lbih bgos ..ap2 hl kol sy dulu k..

p:adkh slps itu sy perlu bercuti doktor?

d:x perlu ..awk boleh bekerja   n melakukn aktiviti seperti biase..

dari perbualn ni pon dh nmpk sgt proses pengugurn ni amat mudh ,...so pikir2 ar dulu nk wat ap2 pon wahai shbt2 ku...

10 comments:

safina razak said...

assalamualaikum. sudah tiba masanya untuk letak button like atau share. btw, gud advice =))

mohamadzhafri said...

ok2 tq2..:P

Nurhazimah Ahmad Shah said...

agree! kesian baby tuh. pandai buad pandai tnggung lah kan :)

mohamadzhafri said...

amcm zima hbt kn entry ak nie huhu..ko sokong ak ...ak pon sokong ko..

Nurhazimah Ahmad Shah said...

hebad hebad, thump up bro :)

leeza lala said...
This comment has been removed by the author.
mohamadzhafri said...

hehe tq2..t ak wat yg lagi hot punyer..baek punyer

winna shinta said...

mintak2 dijauhkan semua ni. amin amin

mohamadzhafri said...

amin..:).mcm2 tol zmn skunk ek..hmm x phm tol..

lala_natasha said...

takot yew.... mcm2 kan skunk .